Haartransplantatie (fue & fut), Haarstamcel transplantatie, Haarimplantatie, Wenkbrauwtransplantatie & Haarchirurgie – Dr Harald Eberson

Alles over haartransplantatie, haartransplantatie FUE, haartransplantatie FUT, haaruitval, haarmedicatie… All about your hair

Ervaringen haartransplantatie

Ervaringen FUE Haartransplantatie bij Eberson Hair Clinic in Amsterdam:

6 juli 2015

Thomas (Germany).

Meine FUE Haartransplantation ist jetzt ca. 4 Monate her und das Zwischresultat ist so wie es vorhergesagt wurde, dass heisst das jetzt ca. 50% der transplantierten Haare nachgewachsen sind und die neue Haarlinie schon deutlich erkennbar ist. Wenn der Progress so weitergeht, wird das Endresultat genau wie erhofft ausehen(nach 12 Monaten). Mit dem Service von Dr. Eberson, vom Vorgespräch bis zur Nachsorge, bin ich sehr zufrieden. Im Vosrgespräch wurden mir 1500 Grafts empfohlen und es scheint die richtige Menge für das Wunschresultat zu sein. Am Tag der Behandlung wurde mit einem Filzstift die neue Haarlinie vorgezeichnet und auch nochmal angepasst bis ich zufrieden war. Die Behandlung selber war so wie vorher besprochen. Die Atmosphäre war sehr angenehm, auch die Versorgung mit Snacks für mich und meine Begleitung war sehr gut. Das Team von Dr. Eberson arbeitet sehr professionell. Ich würde Dr. Eberson uneingeschränkt empfehlen!

28 mei 2015

Afgelopen dinsdag en woensdag heb ik een haartransplantatie ondergaan bij Eberson Hairclinic. Ik heb verschillende consulten gehad bij gerenommeerde klinieken. De reden dat ik voor Eberson Hairclinic heb gekozen is het feit dat ik rechtstreeks sprak met de behandelend arts. De mogelijkheden en onmogelijkheden zijn besproken. Aan de hand van zeer duidelijke foto’s(in HD)kon ik de situatie van anderen vergelijkbaar met mij bekijken en zien hoe het er bij mij ongeveer uit komt te zien. Voor degene die ooit nog eens twijfelt over verschillende klinieken, ga op consult bij Dr. Eberson en je weet waarom ik gekozen heb voor deze kliniek. Dinsdagochtend ben ik persoonlijk ontvangen door de arts en zijn assistentes. Ik had totaal geen last van zenuwen en mocht je dat hebben, dan doen ze er alles aan om je op je gemak te laten voelen. De behandeling ging in mijn ogen erg lekker. Behalve last van een beetje duizeligheid, heb ik een vrij relaxte behandeling ondergaan en dommelde zelfs af en toe weg. Het is een kleine kliniek, wat in mijn ogen direct een positief punt is. De gemiddelde Nederlander ziet graag een grote kliniek, duur pand en denk gelijk, dit is het. Als ondernemer weet ik, dat dit juist de zwakte is van dergelijke grote klinieken. Het wordt lopende band werk, want deze klinieken hebben hoge kosten. De exclusiviteit gaat eraf, je wordt een nummertje. Dit is juist het sterke punt van Eberson hairclinic. Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat en kan nu al niet wachten tot de eerste haartjes beginnen te groeien.

FUE haartransplantatie behandeling Eberson Hairclinic, haarweb forum 2015:

Na enige tijd overwegen heb ik afgelopen maandag en dinsdag een FUE behandeling ondergaan bij dr Eberson in Amsterdam. Ter voorbereiding heb ik meerdere klinieken bezocht, wat ook zeker aan te raden is bij een ieder die dit overweegt. Bereid jezelf goed voor door in te lezen wat een FUE behandeling betekent, forums als deze te bezoeken en haartransplantatie ervaringen op diverse sites te lezen. Dat heeft mij uiteindelijk erg geholpen, vandaar dat ik mijn ervaringen ook graag wil delen.Uiteindelijk kun je door 3 of 4 intake gesprekken naast elkaar te leggen vrij goed vergelijken. Wat daarbij ook erg belangrijk is is het gevoel dat je bij de personen en kliniek in kwestie hebt na het eerste gesprek. In mijn ervaring kwam dr Eberson daar verreweg het beste uit naar voren.

26-12-2014

Vanaf het intake gesprek geeft dr Eberson een vertrouwd en deskundig gevoel wat wordt bevestigd later in het traject, tijdens de behandeldagen. Zowel dr Eberson zelf, als zijn staf, stelt alles in het werk om de behandeling zo prettig en soepel mogelijk te laten verlopen. Ook het eindresultaat is volledig naar tevredenheid en conform afspraak, kortom een uitstekende ervaring en zeker aan te raden aan iedereen die een professionele en deskundige kliniek zoekt.

11-12-2014

Ik als 27 jarige heb het als zeer positief ervaren. Vooral het consult gesprek waar bij ik persoonlijk met dr Eberson heb gesproken, is mij zeer goed bevallen en was voor mij de doorslag gevende factor. De behandeling zelf is prima verlopen, tijdens de behandeling ben ik goed verzorgt. Dr Eberson en zijn medisch personeel waren erg vriendelijk en begaan waar door ik me erg op mij gemak voelde. Deze kliniek is zeer aan te raden.

14-07-2014

Dr Eberson is in de eerste plaats arts en blijft dit vanaf intake tot en met de nazorg.
Precies daarom heb je nooit het gevoel dat het bij deze haartransplantatie om een meer commercieel ‘product’ zou gaan dan wanneer je naar je huisarts of welke andere arts-specialist ook gaat.
Meer zelfs: dhr Eberson luistert beter dan wie ook naar je wensen, verwachtingen, dringt niets op, adviseert en geeft je een persoonlijke mening waar deze een meerwaarde kan zijn.
Zijn doel is je te kunnen helpen op zulke wijze dat je er levenslang tevreden over bent.
Dr Eberson doet daarvoor ook het consultgesprek zelf en voert ook de behandeling volledig zelf uit, met evident de nodige assistentie.
Hij is een perfectionist die alleen het beste voor je wil.
Dat voel je vanaf het eerste contact, tijdens de behandeling, tot de dag dat je na de behandeling de deur uit gaat.
Ik voelde permanent dat ik aan het goede adres was: geen business, wel maatwerk op jezelf als individu afgestemd.
Voor iets wat je maar 1 keer in je leven wil doen, kies ik enkel op basis van dit soort vertrouwen dat ik zocht.
Ik vind in het algemeen een score 10 wel heel uitzonderlijk, maar hier werkelijk op zijn plaats.
Ik ben uiteraard nog maar 1 dag na de behandeling en in die zin is natuurlijk ook van belang hoe ik het resultaat zal evalueren over enkele maanden, maar sowieso: voor het ‘parcours’ tot waar ik vandaag sta, ben ik uitermate tevreden over Dr Eberson.

Fue Haartransplantatie Amsterdam, 2013:

Je suis arrive dans la clinique du Dr Eberson car il m’a ete tres facile d’obtenir un rendez-vous pour parler de mon projet.

Tout de suite j’ai senti que je parlais avec quelqu’un qui connaissait mon probleme et qui savait ce que je voulais. Sans fioriture il m’a explique ce qu’il pouvait faire et pour combien. Tres pragmatique. Nous avons discute du prix et convenu de l’operation tres rapidement.
J’ai ete recu dans un ambiance tres relaxante, avec des professionels et avec qui j’ai pu discuter durant la journee qu’a dure l’operation.
4 mois plus tard je peux deja voir les progres notables, Dr Eberson a bien compris ce que je souhaitais et mon cuir chevelu se remet tres bien. La “convalescence” se resume a 2 jours avec un leger mal de crane, et pour le reste la nature fait son travail. Mes amis et collegues ne se sont meme pas rendu compte de la transformation car cela s’opere petit a petit, jour apres jour.
En bref, je suis tres satisfait du travail fait par le Dr Eberson et son equipe.

Haartransplantatie augustus 2013:

“Mijn behandeling in de Eberson Hairclinic heb ik als heel plezierig ervaren. Dr. Eberson heeft alle tijd genomen voor de voorlichting vooraf. Hij en zijn medewerkers zijn op uiterst plezierige wijze te werk gegaan tijdens de behandeling.

De behandeling zelf wil ik omschrijven als heel degelijk en vakbekwaam. Een heel goed punt is ook het verwachtingen management t.a.v. het verloop van de behandeling, de aandacht voor de gevolgen van de behandeling en het eindresultaat. Kortom, Eberson Hairclinic combineert Duitse degelijkheid met Hollandse nuchterheid en dat alles in een heel professionele en tegelijk informele atmosfeer!”

Haartransplantatie Haarlijn, inhammen en kruin 2800 grafts 

HaartransplantatieAmsterdam

Haartransplantatie


Mijn ervaring

In februari 2013 besloot ik om een consult af te spreken voor een FUE behandeling.Een grote sterrenkliniek, een die pretendeert haarstamcel transplantaties (HST)uit te voeren of een goedkope oplossing in het buitenland: dat was niet wat ik zocht. Je doet dit maar 1x in je leven, daar heb je voor gespaard, en dan graag in 1x goed. Ik zocht een ervaren arts in Amsterdam met oog voor de klant. Het werd Eberson HairClinic, zelf gevonden op internet. De locatie, duidelijke website en reviews spraken mij aan. Tijdens mijn consult heb ik dr. Eberson gesproken: een vriendelijke arts die vakkundigheid en toewijding uitstraalt. De keuze was gemaakt. Op 16 en 17 maart heb ik mijn FUE behandeling ondergaan.

Wat het meest indruk maakte: de klantgerichtheid, hoe goed het team op elkaar was ingespeeld en hoe secuur er werd gewerkt. Het resultaat kan ik nog niet met u delen: het aftellen naar de eerste hergroei is net begonnen. Een haartransplantatie doe je voor jezelf en pas als je daar zelf aan toe bent. De eerste stap is een vrijblijvend consult; het helpt enorm bij het kiezen tussen opties. Ik kan Eberson HairClinic van harte aanbevelen.

H. de Vries, Amsterdam.

2 weken post operatief.

2 weken post operatief.

Haartransplantatie voorste deel, Amsterdam januari 2013

“Eberson Hair Clinic.
Deze kliniek wil ik een ieder zeer aanbevelen. Dr. Eberson is een specialist in haartransplantatie en doet alleen haartransplantatie. En dat was te merken ook. De aanpak en behandeling voelde in zijn geheel ervaren aan. Alle twijfel over deskundigheid verdween bij mij al na het consultgesprek. Dat kwam ook door zijn persoonlijke aanpak. Dr. Eberson komt zeer inlevend, eerlijk en betrouwbaar over en doet wat hij beloofd. Zegt ook wanneer dingen niet kunnen en wat je werkelijk van de transplantatie kan verwachten. De behandeling van 1000 grafts werd in twee sessies uitgevoerd. Wat eigenlijk wel goed was. Omdat een en ander voor mij best een fysieke opgaaf was.
Het resultaat van de tweede sessie is nog niet duidelijk maar ik heb alle veryrouwen, dat dit net als bij de eerste sessie van eerder snel zichtbaar zal worden. dr. Eberson staat ook welwillend voor de nazorg of informatie achteraf. Echt een aanrader.”

Mevr. Schoovers  (Rotterdam)

Haarimplantatie van haarlijn plus inhammen, Amsterdam 28-12-2012

“Al een jaar of twee denk ik na over het laten uitvoeren van een haartransplantatie. Een paar weken geleden heb ik het eindelijk laten doen. De Eberson HairClinic was voor mij de derde kliniek waar ik op consult gesprek ben geweest. Eigenlijk door het lezen van reviews over dr. Eberson kwam ik op zijn website terecht. Deze reviews staan voornamelijk bij een andere kliniek waar de dokter in het verleden werkzaam was. Het consultgesprek kwam ontspannen op me over en heb eigenlijk direct al een afspraak gemaakt voor de behandeling.

Ik heb 1000 grafts laten zetten. Het uithalen van de haren duurde ongeveer 3 uur. Na de lunch worden ze ingezet, dit heeft iets langer dan 3 uur geduurd. Qua pijn tijdens de behandeling valt het erg mee. Af en toe even doorbijten maar dan heb je waarschijnlijk ook wat . Behandeling kwam professioneel op me over en ook zijn twee assistentes zijn professioneel en erg vriendelijk.

Na de behandeling zou mijn advies zijn om zeker een week vrij te nemen, omdat het toch goed zichtbaar is. Daarna vallen de korstjes eraf en kan je gewoon weer naar je werk/studie. Nu ruim twee weken later, ziet het gebied waar de haren zijn bijgezet er netjes uit. Aan de achterzijde waar de haren zijn uitgehaald is het nog een beetje gevoelig. Nu nog even 6 tot 12 maanden wachten op het resultaat… Als ik het niet vergeet upload ik tegen die tijd een foto..”

Dirk.

Haartransplantatie haarlijn, Amsterdam 13-12-2012:

Voor  Na

“Niet al te lang geleden ben ik behandeld bij deze kliniek. Heb het er naar mijn zin gehad. Het is geen mega grote kliniek maar het ziet er allemaal chique en verzorgd uit. Heb er een kleine Fue behandeling laten doen van 900 grafts op 1 dag. Dr. Eberson en zijn assistenten hebben mij van a-z goed begeleid en had er al eerder een goed gevoel bij tijdens mijn eerdere consult bij hun. Ervoor ook heel wat consults gehad o.a. in Rotterdam maar ze waren minder informatief en iets commercieler van aard.

Ben nu 3 weken verder en het gaat goed met mij, er zitten nog wat implantaten vooraan en het achterhoofd geneest ook voorspoedig.
Tot nu zeer content met mijn behandeling!

Zal wel even gaan duren voordat het gaat echt gaat groeien maar ik denk dat dit wel goed gaat komen.”

Haartransplantatie haarlijn & inhammen, Amsterdam 2012:

Al een jaar of twee denk ik na over het laten uitvoeren van een haartransplantatie. Een paar weken geleden heb ik het eindelijk laten doen. De Eberson Hair Clinic was voor mij de derde kliniek waar ik op consult gesprek ben geweest. Eigenlijk door het lezen van reviews over dr. Eberson kwam ik op zijn website terecht. Deze reviews staan voornamelijk bij een andere kliniek waar de dokter in het verleden werkzaam was. Het consultgesprek kwam ontspannen op me over en heb eigenlijk direct al een afspraak gemaakt voor de behandeling.
Ik heb 1000 grafts laten zetten. Het uithalen van de haren duurde ongeveer 3 uur. Na de lunch worden ze ingezet, dit heeft iets langer dan 3 uur geduurd. Qua pijn tijdens de behandeling valt het erg mee. Af en toe even doorbijten maar dan heb je waarschijnlijk ook wat J. Behandeling kwam professioneel op me over en ook zijn twee assistentes zijn professioneel en erg vriendelijk.
Na de behandeling zou mijn advies zijn om zeker een week vrij te nemen, omdat het toch goed zichtbaar is. Daarna vallen de korstjes eraf en kan je gewoon weer naar je werk/studie. Nu ruim twee weken later, ziet het gebied waar de haren zijn bijgezet er netjes uit. Aan de achterzijde waar de haren zijn uitgehaald is het nog een beetje gevoelig. Nu nog even 6 tot 12 maanden wachten op het resultaat… J Als ik het niet vergeet upload ik tegen die tijd een foto..

(Voor vaktechnische vragen kan je beter op consult gaan)

Groeten,
Dirk

Haartransplantatie Kruin en haarlijn, Amsterdam 17 Dec. 2012 :

“Fijne mensen die hun vak verstaan,nemen de tijd voor je, en ze stellen je goed op gemak.

Ook tijdens het consult word er goed naar je geluisterd ,omdat dr Eberson weet waar je mee zit ,dus snapt zijn vak!!! en deskundigheid.

Ik kan het iedereen aanbevelen die met een haar probleem zit.
Pijn! ach NEE!! het is net of je bij de kapper bent ,alleen dan iets langer in de stoel zitten.

En ook GEEN!! Napijnen.

Harald nog bedankt voor de goede zorgen en zeker ook het personeel! (twee hele fijne dames die echt zorg geven voor het inzetten van de haar-krafts .

Met vriendelijke groet,

Arnoud van der veen

Haartransplantatie  juli 2012:

“Dr. Eberson is een echte vakman met hart voor zijn patiënten.
Bij het consult kreeg ik direct een heel eerlijk en vakkundig advies over
de mogelijke behandeling en het te verwachten eindresultaat.
Ik heb op 25/26 mei 2011 en op 2 juli 2012 een behandeling gehad en ben
zeer tevreden met het resultaat. Zeker gezien de beperkte mogelijkheden die ik van moeder
natuur meegekregen heb mag ik super tevreden zijn!”  dhr. de Jong

Haartransplantatie FUE 24-25 januari 2012
Ik ben een man van 57 jaar jong, ook wat oudere mensen kunnen dit nog doen haar implanteren, niets mis mee. Ik ben dinsdag 24 & 25 januari behandeld voor totaal 2800 grafts. Hierbij een klein inzicht van mijn behandeldag.Om 6uur opstaan, eten, wassen en naar mijn dochter toe omdat die mij wegbrengt naar de kliniek. Dan eindelijk na 10 jaar (ik had het 9 jaar eerder moeten doen) toch mijn haren laten verplaatsen zodat ik weer een model in mijn haar kan krijgen. Of het allemaal waard is zien we over een jaar wel. Nu met deze behandeling, een FUE behandeling door dr Eberson zonder littekens heeft toch de doorslag gegeven. Het eerste deel op dinsdag zit er om 18.00u op. Het is mij allemaal meegevallen, ik had meer pijn en zo verwacht. Ik voelde totaal niets, de dag duurde wel lang. Je zit maar de hele dag in die stoel je gaat wel tussen de middag wat eten en drinken. Vervolg van mijn haartransplantatie woensdag 25-1-2012 goed geslapen. 6 uur weer op maar nu voor het tweede gedeelte van mijn FUE behandeling ze beginnen met het verdoven van de bovenhuid. Hierbij wat meer prikgevoel van de spuitjes, maar geen echte pijn, die dag gaat het ook goed want we zijn zelfs om 3 uur al klaar. Ik heb nu wat meer geslapen op de stoel omdat ik wist wat er ging gebeuren. Al met al ben ik tot nu toe tevreden. Ook de begeleiding van dokter Eberson en assistenten zijn naar behoren. Nu maar afwachten hoe het verder gaat. Ik hou jullie nog op de hoogte gr. B
Voor behandeling
Implantatie gebied

Zaterdag 28 en zondag 29-1-2012 (3 dagen na de ingreep)
Flinke zwelling in mijn gezicht maar ik heb geen pijn en heb er geen last van. Het is gewoon geen gezicht. verder heb ik wel wat meer pijn in mijn achterhoofd waar de haartjes eruit zijn gehaald maar niet noemenswaardig.

Gedeelte 1e dag  Voorkant opvullen 2e dag.

Haartransplantatie FUE-inhammen

20 juni 2011 Consult
Sinds ongeveer een jaar voor dit schrijven begon bij mij de gedachte te spelen om een haartransplantatie te laten doen. Als student, met beperkte middelen, leek het voor mij iets voor in de (verre) toekomst. Enkele maanden geleden besloot ik toch op consult te gaan. Positieve verhalen op internet en een – naar mijn verwachting – zeer goede prijs-/kwaliteitsverhouding deden mij besluiten om deze kliniek als eerste te bezoeken. Het consult met dr Eberson heb ik als bijzonder prettig en informatief ervaren. Ik kreeg een zeer professionele indruk van de kliniek en mede hierdoor is het allemaal in een stroomversnelling geraakt. Enkele maanden na het consult heb ik dan ook een haartransplantatie volgens de FUE-methode ondergaan.
De operatie
Ik was de dagen voor de operatie letterlijk aan het aftellen en hoe dichter ik bij de dag van de operatie kwam hoe minder ik nog aan andere dingen kon denken. De nacht voor de grote dag heb ik zelfs geen oog dichtgedaan. Het was voor mij een hele nieuwe en spannende ervaring. De spanning was op de dag zelf echter snel weg. De dokter en zusters waren bijzonder vriendelijk en ik voelde me snel op mijn gemak door de ontspannen sfeer. Ook vond ik het prettig dat constant duidelijk uitgelegd werd wat de volgende stappen waren in het proces, zodat ik wist wat me te wachten stond. In de ochtend kreeg ik speciale operatiekleding aan en werd mijn haar geschoren. Hierna gingen we naar de operatiekamer en in het eerste dagdeel werden daar de crafts uit het donorgebied gehaald. Hiervoor moest ik een aantal uren op mijn buik liggen en dat vond ik eerlijk gezegd het vervelendst van de behandeling. Ik ben nou eenmaal ook geen stilzitter.

Donorgebied. Uitgenomen grafts

Grafts ingezet op de inhammen

Overigens kon ik me altijd even strekken of een rondje lopen als ik aangaf dat ik even beweging nodig had. In het tweede dagdeel werden de crafts in het transplantatiegebied geplaatst. Dit gebeurde in een zittende houding en dat vond ik veel comfortabeler; zo comfortabel dat ik het grootste gedeelte geslapen heb. Verder heeft de operatie niet of nauwelijks pijn gedaan en heb ik totaal geen vervelende dingen meegemaakt. Dus ik kan absoluut zeggen dat het me al met al ontzettend is meegevallen.

Ná de behandeling
De nazorg was verder ook prima. Er is me zeer duidelijk verteld hoe ik het beste kon meewerken aan een optimaal resultaat. Slapen moet op de eerste dagen op de rug en wassen moet volgens een speciaal schema. Ook wordt (intensief) sporten, alcohol en roken in het begin ernstig afgeraden. Zojuist ben ik gebeld door één van de zusters over hoe het met me gaat. Over ongeveer drie maanden heb ik een vervolgafspraak, waarin het voorlopige resultaat bekeken zal worden. Rond deze tijd begint het haar ook echt door te komen. Ik kan niet wachten. Wordt vervolgd.

Ervaring FUE Haartransplantatie – 2900 grafts

augustus 2011

Wat een verschil FUT of FUE haartransplantatie
10 jaar geleden heb ik een FUT-behandeling ondergaan bij een kliniek in Belgie. Dat leek wel een slachtpartij. Veel pijn en naweeen. Daarom heb ik vervolgbehandelingen niet meer gedaan.

Van diverse mensen hoorde ik over de FUE-methode en de kwaliteit van deze kliniek. Alleen maar positieve reactie`s. Met het lood in de schoenen heb ik het toch maar gewaagd. De consultant heeft me uitgebreid geinformeerd, niks opgedrongen en had op elke vraag een antwoord, waaruit ik op kon maken met een echte professional te maken te hebben.

Deze techniek stelt qua pijn en naweeen niks voor t.o. de Fut-behandeling. Toen `s avonds de verdoving uitgewerkt was merkte ik geen enkele pijn en heb perfekt geslapen. De 2e dag ook. Het lijkt echt te mooi om waar te zijn. Als ik dit geweten had dan was ik veel eerder naar hen toegegaan. Ook de behandelend arts Dr. Eberson is een topper. Sympathiek en bovenal zeer kundig. Alleen het middageten viel wat tegen. Ha,ha,ha. Maar daar gaat het niet om. Als je twijfelt zou ik zeggen: gewoon doen. Je krijgt er absoluut geen spijt van. Eerder spijt dat je het al niet eerder gedaan hebt!
Dr. Eberson en de rest van het personeel: BEDANKT VOOR ALLES!!!!!!!

Dhr. P. T.

Vervolg 10 oktober 2011

Eerst zal ik mijn behandelplan nog eens uiteen zetten. 10 jaar geleden dus mijn 1e behandeling. Toen FUT strip van ongeveer 1600 transplantaten. Nu hebben we tijdens mijn consult besproken wat mijn wensen nu zijn. Ik wil dat de kruin bedekt wordt en dat de rest opgevuld wordt met wat mogelijk is. Mijn haarkrans is opgemeten en de eerst inschatting was dat er 2350 transplanten in 2 dagen uitgehaald konden worden. Dit heeft o.a met mijn eerdere strip transplantatie te maken want er zit ook een groot litteken in het donorgebied. Na deze sessie zouden we over 5 a 6 maanden weer een FUE behandeling uitvoeren en dan zouden we op een totaal van ongeveer 3500 transplantaten uitkomen. In de praktijk is het mij erg meegevallen. De dokter heeft er met de verpleegkundige 2900 transplantaten uitgehaald en over kunnen zetten in 2 dagen. 550 meer dan we gepland hadden. Het herstel is prima verlopen. Over enkel maanden gaan we dus weer een FUE behandeling uitvoeren. De dokter heeft al aangegeven dat we dan waarschijnlijk aan totaal ca. 4000 FUE transplantaten komen. Als ik dan mij eerste operatie hierbij optel dan kom ik totaal aan 5600 transplanten. Het lijkt mij dat ik dan toch wel weer een leuke kop met haar heb.

Ervaring FUE Haartransplantatie – kruin

oktober 2011
Het consult
Doordat mijn vriendin een aantal maanden geleden bij deze kliniek een behandeling heeft ondergaan en daar zo enthousiast over was, heb ik eigenlijk zonder twijfel contact met de kliniek opgenomen. Ik heb een consultafspraak gehad en werd uitvoerig geinformeerd over de verschilldende behandelmethodes. Het probleemgebied bij mij betreft eigenlijk alleen de kruin. Mijn kruin was wat aan de dunne kant in verhouding tot de rest van mijn haar. We hebben gesproken over de kans van slagen en de daarbij gepaardgaande kosten. In mijn geval werd er een garantie van 100 procent gegeven met daarnaast een scherpe prijs. Het gesprek verliep prettig en was professioneel zonder dat het te zakelijk werd. Er werd ook meegedacht, het was echt persoonlijk. Ik voelde me niet een nummer of dat het lopende band werk voor hun was. De volgende dag ontving ik een vrijblijvende offerte en heb vrijwel direct gereageerd door het maken van een behandelafspraak.

De operatie
Ondanks het feit dat ik precies wist wat er ging gebeuren en hoeveel tijd het in beslag zou nemen, was ik ’s ochtends toch lichtelijk gespannen. Bij aankomst hoefde ik gelukkig niet lang te wachten op de arts, en dat werkte rustgevend. De arts straalde rust en professionaliteit uit, waardoor ik me erg op mijjn gemak voelde. De arts legde nogmaals het proces uit en er was ook voldoende tijd voor vragen die ik toch nog had. Daarna startte de behandeling.
In mijn geval werd het te behandelen gebied kort geschoren en ook het gebied waar ze het uit haalden. Dat was we een apart gezicht, daar had ik geen rekening mee gehouden. Enfin, het groeit wel weer aan.

De behandeling is in twee delen. Je begint liggend op de buik op een massagetafel met je hoofd in zo’n speciale opening. Het uitboren van de haartjes deed vrijwel geen pijn, maar het is wel een vreemd gevoel omdat je het niet kent. Het liggen op mijn buik vond ik erg zwaar. Als ik het aangaf even te willen zitten, was dat geen enkel probleem. Ik was erg blij toen de zuster zei dat het eerste gedeeelte klaar was en dat ik even pauze had. Toen heb ik rustig wat gegeten en gedronken. Na de pauze begonnen we aan de tweede, en tevens de laatste ronde. Dit was voor mij veel comfortabeler omdat ik gewoon rechtop moest zitten en dat scheelt een stuk. Het tweede gedeelte ging voor mijn gevoel dan ook sneller voorbij. Ook hier bij het terugplaatsen van de haartjes voelde ik geen pijn. Na de behandeling kon ik direct naar huis. Ik kreeg nog informatie over de nazorg en een speicale shampoo mee.

Na de behandeling
Bij thuiskomst voelde ik me behoorlijk uitgeput. Ik was wel erg moe van de hele dag. De volgende ochtend ben ik gewoon gaan werken, maar mijn haren zagen er niet fraai uit. Ik heb goed de instructies opgevolgd zoals aangegeven en heb dan geen last gehad van bijwerkingen. Het is nu vijf dagen geleden en tot nu toe gaat alles voorspoedig. Eind januari heb ik een controle-afspraak met de arts en ben benieuwd hoe het er dan uitziet. Al met al kan ik achteraf zeggen, dat ik blij ben dat ik het heb gedaan. Het is nu afwachten… Wordt vervolgd!

Ervaring FUE Haartransplantatie- 1350 grafts (1 day treatment)

Na wat Googelen heb ik een afspraak gemaakt bij dr. Eberson. Ik kreeg een afspraak met de doktor wat me al meteen vertrouwen gaf. Hij adviseerde mij om het gehele haar te laten millimeteren. Dit wilde ik eigenlijk niet maar voor de kwaliteit van de fue haartransplantatie was kort beter. Na nog een consult bij een andere kliniek in Vlijmen heb ik besloten om mij door dokter Eberson te laten behandelen. Hier had ik het meeste vertrouwen in en het werd niet meteen een financiële grondslag. Ik lees dat veel mensen naar Belgie gaan maar daar had ik geen zin in. Mijn haar heb ik kort laten knippen bij de kliniek s`ochtends voor de behandeling. De ontvangst was rond 8.30. Dit verliep prettig en je krijgt een eigen kamer toegewezen. Eerst nog een kopje thee, kortom je wordt op je gemak gesteld.

De Doktor is mij komen ophalen en heeft mij samen met mijn vrouw nogmaals snel uitgelegd wat er ging gebeuren. In overleg is ook de nieuwe haarlijn getekend. De verpleegster heeft mij opgehaald en naar de operatie kamer gebracht. Ik kreeg nog een rustgevend pilletje, dat zal rond 9.30 zijn geweest. Door dit pilletje werd ik lekker relaxed de doktor heeft nog eens verteld wat er ging gebeuren en daarna kreeg ik verschillende injectie in de hoofdhuid. Door een trilapparaatje voelde ik er weinig van. Hierna begon het uitnemen van de transplantaten. De dokter heeft samen met de verpleegkundige 3 uur zitten boren in mijn hoofd. Een andere verpleegkundige komt de haren weer ophalen en zorgt ervoor dat ze netjes in bakjes komen te liggen. Het leuke is dat ze je dit laten zien. Wat een priegelwerk. Ben blij dat ik een vak geleerd heb!! Vervolgens mocht ik terug naar mijn kamer waar de lunch gereed stond. Na wat gegeten en de krant gelezen te hebben werd ik weer opgehaald om de transplantaten weer bovenop mijn hoofd erin te zetten. Ik kreeg nu weer verschillende injecties in de bovenkant van mijn hoofd. Sommige zijn best pijnlijk! De dokter is toen begonnen met het maken van de gaatjes voor de transplantaten. Soms is dit hoorbaar maar niet meer pijnlijk om ca. 14.00 was de dokter klaar met gaatjes maken en zijn de verpleegkundigen begonnen met het plaatsen van de 1375 transplantaten. Heel deze behandeling ging relaxed. Toen de verpleegkundige klaar waren heb ik nog een laatste gesprek met de dokter gehad en rond 17.30 konden wij huiswaarts. Goede instructies gehad voor de eerste nacht. In de loop van de volgende dag werd het geheel meer voelbaar maar niet echt pijnlijk. Wat ik niet verwacht had maar toch gebeurde is de zwelling in het voorhoofd. Dit is bij mij gelukkig maar 5 dagen zichtbaar geweest. Achteraf gezien is het mij allemaal erg meegevallen. Als ik over de gehele behandeling van intake tot nazorg een cijfer zou moeten geven kom ik op een dikke negen.

FUE haartransplantatie ervaring 27 & 28 december 2011
Ben een jongeman van 36 jaar en heb in het verleden een FUT behandeling ondergaan. Dit gebeurde in 2005 en heb toen met name mijn kruin laten verdichten. Bij deze behandeling hebben ze mij een reep haren achter uit mijn hoofd verwijderd, de haren verdeeld en deze voornamelijk achter op de kruin teruggeplaatst. Tochwel een behoorlijke ingreep, de operatie opzich niet maar het helen van de wond aan de achterzijde heeft toch enkele maanden geduurd. Het resultaat is uiteindelijk wel goedgekomen. Toch hield mijn haaruitval lichtelijk aan, niet dramatisch maar 6 jaar later vond ik het tijd voor een vervolg behandeling. Ben op het internet gaan speuren en kwam bij verschillende bedrijven terecht. Verscheidende referenties gelezen waarvan deze kliniek mij het meeste aansprak. Een FUE behandeling vond ik voor mij dan ook het geschikte. Heb toen besloten een consult aan te vragen en heb telefonisch een afspraak gemaakt. Op dit consult ben ik persoonlijk geholpen en heb mijn wens ben hun neergelegd. Na alles goed bekeken en gemeten te hebben was hun advies dat ik 2500 graft nodig had voor weer een mooie verdichting. Dit zou dan eventueel in 2 dagen kunnen gebeuren. Hun advies sloot aan op mijn gedachte en ik besloot dan ook om met hun verder te gaan. We hebben in overleg een datum geplant. En nu maar wachten tot ik aan de beurt was.

Opvullen inhammen

Opvullen kruin

DE OPERATIE DAG 1Voor mij staat een FUE behandeling te beginnen en ben er helemaal klaar voor. S’morgens goed ontvangen, nog even de behandeling doorgenomen en toen was het zover, de tondeuse ging door mijn haar en wat er overbleef was nog wat stoppels. De doktor tekende de contouren af en ik ging naar de operatiekamer. Hier stond het team voor mij alleen klaar en de behandeling kon starten. Ik werd plaatselijk verdooft in mijn hoofd en men begon met het uithalen van de grafts (vandaag 1250). Het ging goed en de tijd vloog om, voordat ik er erg in had was het al middag en er waren 1264 grafts uitgehaald. Ik heb even de tijd gekregen voor een lunch te nuttigen, deze trouwens goed was verzorgd en zijn na 30 min met het terugplaatsen van de grafts begonnen. De doktor maakte het aantal gaatjes dat nodig was voor het terugplaatsen van de grafts. Dit nam een klein uur in beslag en toen kwamen de assistentes de 1264 grafts plaatsen. Ook dit ging goed en ik heb nog wat gesprekken kunnen voeren onder de behandeling waardoor de tijd weer voorbij vloog. Ook werd het thuisfront ingelicht wanneer ik opgehaald kon worden. Zo was ik om 17.00 uur klaar en zijn gerust naar huis gegaan met nog een aantal instructies voor de avond en de nacht. Op na de volgende dag!

Uitname grafts uit donor links en implantatie grafts rechts.Groot litteken van een eerdere FUT-haartransplantatie zichtbaar.
DAG 2 was wederom om 8.00 uur aanwezig en wist nu wat mij te wachten stond. Zijn dan ook gelijk begonnen met verdoven en het uithalen van de grafts. Dit ging goed maar op het laatst moesten ze goed zoeken voor de beste grafts. Dit omdat er niet meer zoveel grafts beschikbaar waren ivm mijn FUT behandeling van bijna 7 jaar geleden. Toch hebben ze er in totaal nog 1250 goede grafts uit kunnen halen. Was daarom dan ook ongeveer op het zelfde moment klaar als de eerste dag, ondanks de vroege start. Het terug zetten verliep wel weer op hetzelfde tijdschema als de dag ervoor en was dan ook weer op een mooie tijd klaar. Voor het eerst zag ik het totaal, en ben zeer tevreden over het resultaat en voel mij dan ook erg gelukkig als ik in de spiegel kijk. Nu alleen nog maar even laten groeien, maar daar zullen we even ons geduld voor op moeten brengen. Maar wil toch even langs deze weg nog zeggen, doktor en assistentes bedankt voor de bijzondere dagen en ik mag wel zeggen “jullie zijn een echt team”.

Vervolg;   Controle op 11 mei 2012

Na 4,5 maand ben ik voor controle geweest. Je kunt goed zien dat er al hergroei aanwezig is. Hierbij wat foto`s van de controle.
voorkant bovenkant inham

Deze client is pas in de begin fase van zijn hergroei. Over 3 maanden verwachten wij duidelijk meer groei en c.a. 1 jaar na zijn behandeling ziet men het volledig esthetisch resultaat. Wordt vervolgd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s